ПІДПИСАТИСЯ НА НОВИНИ
Підписка по Email - новини

Відмінити підписку
107

Як отримати візу до Нової Зеландії?

2019
31
Січ
Admin

віза до Нової Зеландії

Як повідомляє співробітник компанії "МФЦ Візовий Центр" https://mfcvisa.ru, візи в Нову Зеландію бувають різних видів:

  • транзитні (Transit Visas);
  • для резидентів (Resident Visas);
  • лімітовані (Limited Visas);
  • робочі (Work Visas);
  • навчальні (Student Visas).

У кожного типу віз свої умови, але є і кілька загальних критеріїв. Щоб оформити будь-яку (крім транзитної, гостьовий і короткочасних студентських) візу до Нової Зеландії, претенденту потрібно обов'язково пред'явити довідки про своє здоров'я. Для віз терміном дії від 6 до 12 місяців слід пройти флюорографію. Від 12 місяців - повне медичне обстеження. Крім того, від тих, хто збирається затриматися на 2 роки і більше, потрібно довідку про відсутність судимостей.

В'їзд до Нової Зеландії, як правило (але не без винятків), закритий особам:

  1. депортованим з цієї чи будь-якої іншої країни світу;
  2. підозрюваним в участі в терористичній діяльності;
  3. імовірно пов'язаних зі злочинними групами.

Зрозуміло, Нова Зеландія, як і будь-яка інша сторона, залишає за собою право відмовити у візі без пояснення причин. Але це відбувається нечасто: туризм взагалі, й освітній зокрема, є важливою статтею доходу країни.

Транзитні візи

Транзитну візу отримати найпростіше, так як вона передбачає, що людина буде перебувати в країні проїздом. Вона дає право перебувати в Новій Зеландії всього лише 24 години в транзитній зоні аеропорту або морського порту під час пересадки пасажирів з борту на борт.

Візи з лімітом

Це не окремий тип віз, а підвид робочої або студентської візи.

Лімітовані візи видаються мігрантам на невеликий і строго обмежений період. Якщо міграційна служба порахувала заявлену мету поїздки недостатньо достовірною, а й підстав для прямої відмови не знайшла, вона про всяк випадок вводить термін дії візи.

Таким чином міграційний офіцер запобігає небезпека появи в країні нелегального мігранта. Є ймовірність, що молода незаміжня дівчина може знайти в країні роботу або чоловіка, після чого залишиться в Новій Зеландії на куди бóльшій термін. Лімітована віза - єдина, яку не можна продовжити або поміняти на інший тип, перебуваючи при цьому в Новій Зеландії. Мігранту доведеться повернутися на батьківщину, щоб знову отримати дозвіл на в'їзд в країну.

Резидентські візи

Якщо претендент хоче оформити візу для роботи і постійного життя в Новій Зеландії, йому знадобиться віза резидента (постійного жителя). Вперше такий різновид візи видається строком на два роки.

Але є ще й постійні візи резидентів (PermanentResident Visas). Якщо тимчасова віза резидента дає право її власникові приїхати в країну і проживати в Новій Зеландії до якоїсь дати, то постійна віза дозволяє заїжджати в країну невизначену кількість разів.

Якщо людина виявила хоча б один з п'яти критеріїв прихильності Нової Зеландії, він може розраховувати на оформлення постійної візи. Критерії прихильності:

  • провести в Новій Зеландії мінімум 184 дня з тимчасової візі резидента;
  • мати статус платника податків (підтвердження за формою INZ 1006);
  • інвестувати гроші в економіку Нової Зеландії (більше 1 млн новозеландських доларів за останні 2 роки);
  • створити або придбати діючий бізнес або володіти мінімум 25% акцій в існуючому бізнесі в Новій Зеландії;
  • мати свій будинок - або постійне працевлаштування в новозеландської компанії (не менше 9 місяців за останні 2 роки).

Крім того, у бажаючих оселитися в Новій Зеландії є можливість отримати статус кваліфікованого мігранта (Skilled Migrants). Щоб подати відповідну заявку, потрібно задовольняти ряду вимог:

  1. вік до 55 років;
  2. хороше здоров'я;
  3. хороша репутація (відсутність кримінального минулого);
  4. говорити по-англійськи (не менше 6,5 балів з міжнародного іспиту IELTS).

Оцінка здобувача проводиться міграційною службою за спеціальною системою балів. Бали нараховуються за вік (чим молодша, тим краще), наявність родичів в Новій Зеландії, вже наявну пропозицію про роботу, бажання працевлаштуватися поза столицею в регіонах, що розвиваються країни, досвід роботи і кваліфікацію. Мінімальна кількість балів, необхідну для отримання статусу Skilled Migrants, - 100. Однак чим більше очок набере претендент, тим краще.

Робочі візи

Робочі візи в Нову Зеландію, як і візи для резидентів, бувають тимчасові і постійні. Тимчасові робочі візи більше підходять тим, хто вже отримав пропозицію з працевлаштування в країні або приїжджає працювати на обмежений період часу. Щоб отримати таку візу, потрібно мати:

  • гарне здоров'я (для візи тривалістю понад 6 місяців обов'язково проходження флюорографії, більше 12 місяців - наявність медичного сертифікату);
  • хорошу репутацію (відсутність кримінального минулого);
  • паспорт, який дійсний не менше трьох місяців після закінчення терміну дії візи;
  • документальне підтвердження наміру працювати в Новій Зеландії, в якому буде повідомлятися про наявність роботи для претендента на певний термін і відповідно його кваліфікації загальноприйнятим вимогам до цієї професії.

Найчастіше таким типом візи користуються випускники-мігранти, які закінчили навчання у вищих навчальних закладах Нової Зеландії і тепер хочуть отримати досвід роботи.

Випускники можуть оформити дану візу ще до того, як знайдуть відповідну роботу, і протягом наступних 12 місяців спокійно шукати місце для працевлаштування. Якщо мігрант знаходить за цей рік роботу за фахом (бажано, щоб обрана професія входила в список затребуваних в Новій Зеландії), він уже може претендувати на постійну робочу візу.

Такий тип візи сміливо можуть оформляти представники затребуваних в цій країні професій або люди, у яких вже є пропозиції від акредитованих роботодавців. Також візу дають претендентам, які мають винятковими талантами в спорті або мистецтві.

Навчальна віза

Всі студенти з Росії та інших країн, які бажають навчатися в новозеландських вузах, зобов'язані оформляти спеціальну навчальну візу. Як правило, вона діє протягом року. Якщо термін навчання більше, то кожен раз її доведеться продовжувати заново. Якщо ж термін навчання менше 12 місяців (наприклад, у мовній школі), то і віза буде видана на відповідний термін.

Щоб отримати навчальну візу, необхідно заповнити форму студентської візи (INZ 1012), мати страховку на весь період навчання, пройти флюорографію (для віз терміном дії 6-12 місяців) або надати медичний сертифікат (для більш довгострокових віз). Тим, хто планує приїхати більш ніж на шість місяців, необхідно надати також довідку від поліції своєї країни про відсутність правопорушень. Крім того, майбутнім студентам обов'язково потрібно підтвердити:

  1. наявність грошей для оплати свого навчання і проживання в Новій Зеландії;
  2. міцність зв'язків з рідними в Росії.

Якщо студент має намір пройти в Новій Зеландії короткострокові курси терміном менше трьох місяців, йому можуть видати як звичайну навчальну візу, так і її лімітований варіант.

Особливі правила - для студентів за обміном. Якщо учень російського вузу хоче приїхати в країну за цією програмою, він повинен довести, що був прийнятий за всіма правилами затвердженої схеми обміну студентами. Також необхідно показати міграційній службі подальшу схему своєї подорожі, коли програма обміну завершиться.

Дітям до 13 років дають візу тільки в разі, якщо їх буде супроводжувати опікун. Крім того, якщо школяр хоче вчитися в Новій Зеландії понад два тижні, він зобов'язаний відвідувати тільки ті школи, які підписали Кодекс практики піклування іноземних студентів.

Автор:
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5   (голосів: 1)
Читайте також:
Як отримати дозвіл на проживання (ВНП) у Франції
Як отримати дозвіл на проживання (ВНП) у Франції
Франція - приваблива країна для проживання. Оскільки Франція не входить в ЄС,...
2012
24
Вер
Admin
Переглядів: 1656 Коментарів: 1
Як отримати ВНП та ПМП в Австрії?
Як отримати ВНП та ПМП в Австрії?
Для отримання дозволу на ПМП фінансово незалежні дорослі особи повинні мати в...
2012
4
Лист
Admin
Переглядів: 1739 Коментарів: 6
Як оформити подвійне громадянство?
Як оформити подвійне громадянство?
Міграційний департамент пропонує підтримку та оформлення подвійного...
2013
28
Січ
Admin
Переглядів: 1281 Коментарів: 0
 1   2    3    4  

ЩОб додати коментар потрібно авторизуватися.
Авторизуйтесь використовуючи Yandex Google Вконтакте Mail.ru Twitter