ПІДПИСАТИСЯ НА НОВИНИ
Підписка по Email - новини

Відмінити підписку
61

Як отримати дозвіл на проживання (ВНП) у Франції

2012
24
Вер
Admin
viewsПереглядів: 1285         commentsКоментарів: 0

дозвіл на проживання в Франції

Франція - приваблива країна для проживання. Оскільки Франція не входить до ЄС, то отримання тимчасового дозволу на проживання має деякі дозвіл на проживання в Франціїособливості, хоча дає право на статус найманого працівника або можливість тривалого проживання для возз'єднання сім'ї або приватних цілей. В цілому це виглядає приблизно так: ви або ваша сім'я маєте повне право на дозвіл на проживання (plein droit) при наявності всього однієї із майже півтора десятка умов. Коротко ці умови можна описати так: ви можете претендувати на законне право проживання у Франції, якщо ви неповнолітній, а один або обидва ваших батьків вже мають дозвіл на проживання. Якщо ж таких батьків немає, то ви повинні довести, що регулярно проживаєте в країні більше десяти років або якщо ви народилися і проживали у Франції не менше восьми років. А якщо це трапиться після досягнення десятирічного віку, то ви повинні провчитися п'ять або більше років в навчальному закладі Франції.
Крім того, дозвіл на проживання може бути даний у випадку, якщо у вас був нещасний випадок на роботі, з'явилося професійне захворювання і працездатність втрачена не менш ніж на 20%, або якщо ви часто буваєте у Франції та відповідну кваліфіковану медичну допомогу можете отримати тільки в цій країні.
дозвіл на проживання в ФранціїТак само, наприклад, якщо у вашого чоловіка або дружини є дозвіл на проживання, або ви одружені на француженці або заміжня за французом, і при цьому регулярно приїжджаєте в країну - для возз'єднання сім'ї. Якщо ж ви одружені або заміжня за іноземцем, який має дозвіл на проживання в статусі наукового співробітника, то в цьому випадку вам взагалі не потрібно особливих дозволів при отриманні самого дозволу на проживання в Франції. Ще дозвіл на проживання може бути даний, якщо міцно встановлені сімейні або особисті зв'язки, якщо у вас є неповнолітня дитина, що проживає у Франції, і ви маєте хоча б часткові батьківські права й допомагаєте дитині матеріально.
Крім того, існують інші способи отримання дозволу на проживання у Франції: якщо ви апатрид, то ваша дружина або чоловік, а також діти від вісімнадцяти і менше років так само мають право на отримання такого дозволу - правда, якщо шлюб був укладений до отримання притулку у Франції. Так само ви можете отримати територіальний притулок - умови отримання дозволу на проживання такі ж, як і у родини апатриду.
дозвіл на проживання в ФранціїВласне дозволи на проживання так само різноманітні, як і способи їх отримання. Якщо ви отримуєте дозвіл на проживання як гість, то вам доведеться вказати, що ви володієте достатніми коштами для проживання, і ви зобов'язані не займатися трудовою або професійною діяльністю. Якщо ж ви не просто гість, а студент, то повинні будете довести, що маєте в своєму розпорядженні суму, яка становить не менше 70% від суми стипендії, яку французький уряд виплачує своїм учням. дозвіл на проживання в ФранціїЯкщо ви науковець чи викладач ВНЗ, то у вас з собою повинен бути протокол про запрошення французьким науковим чи навчальним закладом. Артист чи діяч культури повинен надати контракт, укладений на строк не менше трьох місяців з французькою фірмою, відповідною даному роду занять. Якщо у вас є домовленість з конкретним роботодавцем на найману працю, то термін дозволу на проживання буде рівнозначний терміну вашого найму. Ви так само можете займатися неоплачуваною професійною діяльністю - в цьому випадку вам необхідно укласти так званий громадянський пакт солідарності з громадянином Франції або особою, яка вже володіє дозволом на проживання.
Якщо клопотання про дозвіл на проживання здійснюється вперше, то вам доведеться пройти медогляд. Клопотання подається після в'їзду у Францію, але не пізніше ніж через два місяці після прибуття. дозвіл на проживання в ФранціїПроживання у Франції терміном не більше трьох місяців не потребує оформлення дозволу на проживання - для безперешкодного в'їзду та виїзду достатньо мати зворотний квиток, де вказана дата від'їзду.
Варто так само відзначити, що з початком нового тисячоліття - з 1 січня 2000 року - Франція стала видавати дозволи на проживання абсолютно безкоштовно.

Автор:
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5   (голосів: 1)
Читайте також:
Як отримати ВНП та ПМП в Австрії?
Як отримати ВНП та ПМП в Австрії?
Для отримання дозволу на ПМП фінансово незалежні дорослі особи повинні мати в...
2012
4
Лист
Admin
Переглядів: 1378 Коментарів: 6
Як придбати нерухомість на Кіпрі?
Як придбати нерухомість на Кіпрі?
Іноземцям дозволено купувати нерухомість Кіпру. Тільки там діє одне обмеження -...
2013
1
Лютий
Admin
Переглядів: 1017 Коментарів: 0
Як безпечно купити квартиру на вторинному ринку
Як безпечно купити квартиру на вторинному ринку
Давайте розглянемо, як купити квартиру на ринку вторинного житла, на що слід...
2013
30
Лист
Admin
Переглядів: 217 Коментарів: 0
 1   2  

ЩОб додати коментар потрібно авторизуватися.
Авторизуйтесь використовуючи Yandex Google Вконтакте Mail.ru Twitter